Nytårsangst – hvordan hjælper du dit kæledyr?

De fleste kæledyrsejere glæder sig til nytårsaften. Desværre deler vores kæledyr sjældent samme begejstring for årets sidste dag, som markeres med nytårsfyrværkeri, larm og røglugt – noget, der skræmmer og stresser de fleste kæledyr.

Forandringer i lyde og vores forventningsfulde og måske lidt stressede adfærd, påvirker nogle kæledyr og udløser utryghed, stress og i nogle tilfælde ligefrem angst.

Hvad kan du gøre for dit kæledyr?

Der er flere ting, du selv kan gøre i god tid for at forberede dit kæledyr på det larmende nytår, så du undgår at skulle medicinere dit kæledyr mod nytårsangst.

Vi anbefaler kosttilskud og lydtræning, så dit kæledyr ikke bliver skræmt over larm og høje toner. Du kan med fordel påbegynde lydtræningen i god tid, da tilvænningen tager tid og kan være udfordrende for dit kæledyr.

Hos Nykøbing F. Dyrehospital tilbyder vi også en række forskellige kosttilskud og beroligende duftsprays, der virker beroligende på dit kæledyr.

Har dit kæledyr behov for medicin?

Hos Nykøbing F. Dyrehospital tager vi hånd om dit kæledyrs nytårsangst. Hvis vi har set din hund eller kat indenfor det sidste år, har du mulighed for at købe nytårsmedicin til denne aften. Ud fra race, alder og dit kæledyrs sundhed vurderer vores dyrlæger, hvilken nytårsmedicin dit kæledyr har behov for.

Vores veterinærsygeplejersker vejleder dig nærmere om dosis og håndtering af korrekt medicinering, når du henter din nytårsmedicin og giver gode råd til, hvordan du håndterer dit kæledyr nytårsaften. Du kan hente din nytårsmedicin på klinikken inden nytår.

Gode råd til kæledyrsejere på nytårsaften

• Sørg for at være sammen med dit kæledyr nytårsaften. Har du ikke mulighed for at være sammen med dit kæledyr nytårsaften, anbefaler vi, at du får det passet et sted, hvor dit kæledyr har været før, og hvor du ved, at dit kæledyr føler sig tryg og er under opsyn i løbet af aftenen.
  • Afled kæledyrets opmærksomhed fra fyrværkeri med godbidder og leg.
  • Vær rolig omkring dit kæledyr, så den ikke oplever, at du virker nervøs.
Nytår Nykøbing F. Dyrehospital