Sterilisation af kat

Vil du ikke have killinger, tilbyder vi sterilisation af din kat. Sterilisation er en neutraliseringsform, hvor vi fjerner æggestokke og dermed hunkattens evne til forplantning.

Din kat er meget fertil og kan hurtigt blive drægtig. Vi anbefaler derfor sterilisation, hvis du ikke ønsker killinger. Når din kat er steriliseret, kommer den ikke i løbetid og kan ikke få killinger. En sterilisation forhindrer også sygdomme i livmoder og æggestokke og fjerner kattens seksualdrift, og derfor udebliver den opførsel, som hører sammen med løbetiden hos hunkatte.

Med sterilisering undgår din kat blandt andet:

  • Løbetid og uønskede parringer.
  • Blødninger, aborter og livmoderbetændelse.
  • Sygdomme, som overføres ved parring.
Steriliseringen

Operationen udføres ambulant og i fuld narkose. Steriliseringen foregår ved et kirurgisk indgreb, hvor vi fjerner æggestokkene og evt. også livmoderen.

Vi tager imod din kat til indlæggelse om morgenen mellem kl. 8.00 og 8.30, og den kommer hjem igen om eftermiddagen mellem kl. 14.30 og 16.30, med mindre andet er aftalt.

Vi laver en grundig forundersøgelse inden indgrebet og tilbyder at tage en blodprøve for at sikre, at din kat er sund og rask.

Vi overvåger din kat under operationen, og vores dyrlæge og veterinærsygeplejerske sørger for den nødvendige behandling vha. væske, varme og ilt. Undervejs måler vores elektroniske overvågningsudstyr din kats puls, blodtryk og blodets iltning m.m. Under operationen holder din kat varm med en varmepude.

Efter steriliseringen

Efter steriliseringen overvåger vi din kat, som får vand og mad efteroperationen. Vi vejleder dig om tiden efter operationen, og har du spørgsmål til operationen, er du velkommen til at kontakte os.


Vi tilbyder også