Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereDigitalt røntgenudstyr

Hund kigger på ejer
En hurtig diagnose giver optimal behandling

Nykøbing F. Dyrehospital har nyt, digitalt røntgenudstyr, så vi hurtigt kan stille en diagnose og give dit kæledyr den optimale behandling.

Vores røntgenudstyr giver mulighed for at opdage defekter i led og knogler, fremmedlegemer i mavetarmkanalen, gigt, tandlidelser med mere.

Vi udfører røntgenundersøgelser på alle tidspunkter af dit kæledyrs liv og forebygger sygdomme, vi opdager i tidlige stadier. Dette er afgørende for at sikre dit kæledyr et langt og sundt liv.

Røntgen bruges blandt andet til diagnosticering af:

  • Knoglebrud.
  • Gigt og halthed.
  • Albue og hofteledsdysplasi, herunder optagelser til Dansk Kennel Klub.
  • Mave- og tarmproblemer.
  • Godkendelse til avl.

Nykøbing F. Dyrehospital tager også røntgenbilleder af din hund for at undersøge status for hofte- og albueledsdysplasi, inden den godkendes til avl. Billederne vurderes hos bl.a. Dansk Kennelklub, som tager stilling til, om din hund må bruges til avl.

Inden undersøgelsen skal du bestille en rekvisition fra Dansk Kennel Klub.

Hofte- og albuerøntgen

På Nykøbing F. Dyrehospital foretager vi rutinemæssigt røntgenundersøgelser for blandt andet hofte- og albueledsdysplasi, ligesom vi undersøger hunde i forbindelse med halthedsproblemer.

Hofteleds- og albueledsdysplasi

Hofte- og albueledsdysplasi er arveligt betingede lidelser, som forekommer hos mange forskellige hunderacer. Er din hund arveligt disponeret, har den risiko for at udvikle sygdommen. Derfor er det vigtigt at tage røntgenbilleder, som kan give en status, så din hund kan få tilpasset sit foder og motionsniveau.

Avl

Skal din hund kunne bruges til avl i de respektive klubber, tilbyder vi hofte- og albuerøntgen m.m. Røntgenbillederne sendes til blandt andet Dansk Kennel Klub, som bedømmer billederne.

Forud for en hofte- og albuerøntgenundersøgelse til Dansk Kennel Klub skal du bestille en rekvisition.

Vi anvender dagligt røntgenundersøgelser, og vi har derfor god rutine i udførelse og bedømmelse af undersøgelserne.